Marketingové aktivity malých a stredných podnikov počas pandémie ochorenia COVID-19 v Slovenskej republike: prípadová štúdia na vybranom podniku - Čakanišin, Adrián, 1997-
Pandémia COVID-19 spustila jednu z najhorších globálnych kríz v tomto tisícročí. Prísne zavádzanie protipandemických opatrení spôsobilo zastavenie „bežného života“, ktoré sa nevyhlo ani podnikateľom. Vplyvom týchto opatrení na podnikateľov sa spôsobil prepad hospodárskej aktivity všetkých podnikateľských subjektov. Nakoľko malé a stredné podniky tvoria 99 % všetkých podnikateľských subjektov v Európskej únii (Komisia EÚ, 2021) sa toto obmedzenie ich aktivít výrazne podpísalo pod prepad najdôležitejších ukazovateľov, ktorými sú HDP, pridaná hodnota ako aj dosahovanie výšky tržieb a podielu na zamestnanosti v celej EÚ.