"Quantifying EU Fiscal Resilience Through Immigration: A Bibliometric Analysis" - Mkiyes, Hussein, 1996-
Táto bibliometrická analýza skúma zložitý vzťah medzi imigráciou a fiškálnou politikou v kontexte EÚ, pričom čerpá poznatky z 80 anglických článkov extrahovaných z WOS Core Collection. Štúdia využíva nástroje bibliometrického R-package a VOS prehliadača a využíva rôzne analytické techniky, ako je sieťová analýza, tematické hodnotenia a koncepčné štruktúry založené na interakciách kľúčových slov. Primárnym cieľom je objasniť vplyv imigrácie na dynamiku fiškálnej politiky v rámci EÚ. Uprostred výziev, ktorým EÚ čelí v súvislosti s fiškálnou nestabilitou a nelegálnym prisťahovalectvom, táto analýza odhaľuje významné cesty výskumu v rámci štúdií o prisťahovalcoch. Rozlišuje vplyvné zdroje, autorov a siete spolupráce a odhaľuje komplexné medziodborové zoskupenia, ktoré osvetľujú toto zložité spojenie. Štúdia navrhuje mnohostranný prístup k riešeniu nelegálneho prisťahovalectva, obhajovanie politických reforiem, zvýšenej bezpečnosti hraníc, medzinárodnej spolupráce, integrácie komunity, uľahčenia zamestnania a právnej pomoci. Ústredným bodom tohto prieskumu je posilnenie postavenia prisťahovalcov s dôrazom na vzdelanie, prístup k zdravotnej starostlivosti, podporu podnikania a kultúrnu integráciu, čím sa podčiarkuje ich kľúčová úloha v spoločenskom prínose.