Strategizing Directions of Financial Aspect Development in the Corporate Security System of an Industrial Enterprise - Serhiienko, Olena
Článok rozvíja a zdôvodňuje koncepciu finančnej stratégie podnikového poistného systému. Analýza schémy tvorby finančnej stratégie podnikovej bezpečnosti v podniku. Je dokázané, že dôležitým kritériom pre zabezpečenie efektívnosti finančnej stratégie podnikového bezpečnostného systému je spresnenie a špecifikácia jeho funkcií, ktoré sa delia na dve zložky: procesy tvorby a využívania podnikových finančných zdrojov. Zdôrazňuje sa, že na realizáciu efektívnej stratégie na dosiahnutie konkurenčných výhod je potrebné zabezpečiť primeranú úroveň rozvoja systému manažérstva, ktorý je schopný zabezpečiť integráciu funkčných oblastí svojej činnosti.