Štruktúra konečnej spotreby domácností v SR v pandemickom a postpandemickom období - Rabatinová, Marcela, 1977-
Konečná spotreba domácností je významným faktorom ekonomického rastu krajiny. Pri hodnotení konečnej spotreby domácností je dôležité sledovať nielen jej veľkosť v absolútnom vyjadrení, ale aj jej podiel na HDP a medziročné prírastky. Od roku 2020 sa domácnosti nielen v SR museli vysporiadať s niekoľkými šokmi, či už to bola pandémia COVID-19, energetická kríza, vysoká inflácia alebo nárast úrokových sadzieb. Až v roku 2022 sa konečná spotreba domácností v EÚ-27 v priemere dostala na úroveň z konca roka 2019, t. j. pred nástupom pandémie.