Green Competitive Advantage and SMEs: Is Big Data the Missing Link? - Riaz, Adil
Výrobné MSP (malé a stredné podniky) majú významnú ekologickú stopu, pretože tieto spoločnosti sa zaoberajú výrobou, spracovaním a spotrebou environmentálnych zdrojov. Tieto stopy a environmentálne riziká však možno znížiť pomocou environmentálnych stratégií, ktoré venujú pozornosť aktivitám CSR (Corporate Social Responsibility), zelenému intelektuálnemu kapitálu a prijatiu BDAAI (big data analytics adoption intention). Spoločensky zodpovedné podnikanie, zelený intelektuálny kapitál, zelené inovácie a BDAAI ako výrazná zelená konkurenčná výhoda výrobných malých a stredných podnikov (SMEs).