A Brief Introduction to Competitive Analysis with an Emphasis on Intervention Options - Čvirik, Marián, 1992-
Predkladaný článok sa zameriava na problematiku konkurencie a konkurenčnej analýzy. Článok má za cieľ prispieť do znalostnej bázy teoretickým pohľadom na konkurenciu a možnosťami analýzy konkurencie s dôrazom na SW analýzu a analýzu hnacích síl, niekedy označovanú ako Porterova analýza. V článku sa venujeme aj jednoduchej ukážke aplikácie konkurenčnej analýzy v podmienkach chemického priemyslu, a to detergentov. V článku tak možno identifikovať teoretické a praktické prínosy. Môže slúžiť aj ako podporný učebný materiál pre študentov Ekonomickej univerzity.