Tourism in the Region: Key Determinants of Success and Development - Gáll, Jozef, 1991-
Cestovný ruch sa stal neoddeliteľnou súčasťou životného štýlu ľudí. V minulom storočí zažil najväčší rozmach od svojho vzniku. Výber vhodného miesta na trávenie voľného času závisí predovšetkým od preferencií návštevníka, ale samozrejme aj od vybavenosti destinácie a rozvoja cestovného ruchu v destinácii. Cieľom predkladaného článku je systematicky analyzovať a identifikovať kritické faktory úspešnosti cestovného ruchu vo vybranom regióne cestovného ruchu, ktorých implementácia pomáha pri tvorbe efektívnych stratégií a pochopení atraktívnosti skúmanej destinácie a jej ponuky zo strany pohľadu účastníkov cestovného ruchu. Pomocou aplikovanej analýzy sme komparáciou zhrnuli a následne porovnali získané informácie o piatich kritických faktoroch úspešnosti cestovného ruchu vo vybranom tatranskom regióne z pohľadu ponuky.