Uvoľnenie potenciálu produktivity: Skúmanie prepojenia medzi produktivitou zamestnancov a zamestnanosťou v kúpeľnom cestovnom ruchu Slovenskej republiky - Halenárová, Mária, 1994-
Kúpeľníctvo na Slovensku má dlhoročnú tradíciu využívania minerálnych prameňov a je vysoko konkurencieschopné. Produktivita a rozsah práce v rámci tohto odvetvia však nie sú v odbornej literatúre rozsiahlejšie skúmané. Článok mal za cieľ zistiť, či existuje korelácia medzi produktivitou práce a počtom zamestnancov v kúpeľných podnikoch. Na vykonanie tejto štúdie boli analyzované výročné správy 18 vybraných kúpeľných spoločností za obdobie rokov 2013 – 2022. Pri skúmaní boli použité rôzne štatistické techniky vrátane ANOVA, porovnávania, syntézy, dedukcie a výpočtov časových radov. Výsledky štúdie ukázali, že produktivita práce a zamestnanosť nevykazovali žiadnu štatistickú významnosť.