Legislatívne zmeny v podnikaní v oblasti ľudských zdrojov - Mura, Ladislav, 1979-
Predmetom skúmania v tomto príspevku sú legislatívne zmeny, ktoré nastávajú v oblasti ľudských zdrojov alebo podnikania v komerčných, podnikateľských subjektoch. Podnikateľské subjekty, pokiaľ majú zamestnancov, sa musia orientovať v aktuálne platnej právnej úprave. Pre firmy sú ľudské zdroje dôležitým zdrojom, bez ktorého by podnikanie nebolo možné. Turbulencie vyskytujúce sa v oblasti personálnej práce, personálnej agendy a pracovného práva neprispievajú k stabilite prostredia, v ktorom majú podnikateľské subjekty rozvíjať svoje podnikateľské aktivity. Cieľom príspevku je poukázať a zhodnotiť dopad legislatívnych zmien na Slovensku, ku ktorým dochádza v personálnej a zamestnaneckej sfére a vo sfére podnikateľských subjektov.