Comparison of (Quasi-)Joblessness in Slovakia and the Czech Republic through the Marginal Means Based on Logit Models - Košíková, Martina, 1997-
Rozbor jedného z aspektov merania chudoby a sociálneho vylúčenia vo svete v rámci kontextu stratégie Európa 2030, ktorý predstavuje veľmi nízku intenzitu práce. Na základe získaných výsledkov sa spracoval komparatívny rozbor, prostredníctvom ktorého kvantifikujeme rovnaké, ale aj odlišné vlastnosti Slovenska a Česka z hľadiska (kvázi) nezamestnanosti.