Virtuální jarmarky, ESOP i umělá inteligence. České firmy umějí být trendy - Jaroševský, Filip
Online trhovisko predstavuje pre obchodníkov jednoduchý spôsob, ako jednoducho a rýchlo diverzifikovať svoje predajné kanály a zároveň osloviť zákazníkov, ku ktorým by sa bežne dostali len zložito či vôbec. Obchodný model marketplaces, medzi ktorý patrí napríklad Amazon, Etsy, eMag, Kaufland a čoskoro aj v poslednej dobe často skloňované Allegro, pomáha dostať produkty českých firiem k zákazníkom z celého sveta.