Kalkulácia predajnej ceny zájazdu cestovnej kancelárie - Pospíšilová, Vanesa, 1998-
Hlavným cieľom tohto príspevku je vytvorenie produktu a následná kalkulácia predajnej ceny zájazdu odchádzajúcej cestovnej kancelárie do akejkoľvek zahraničnej destinácie ponúkanej slovenskej klientele. Článok je zameraný na hlavné teoretické otázky tvorby zájazdov a ich cenotvorby. Metóda výpočtu bola primárne použitá v časti metodiky tohto článku, ktorá je kľúčová pri výpočte konečných cien balíčkov cestovnej kancelárie. Príspevok sa zaoberá výberom destinácie a vhodným umiestnením hotelov v danej destinácii, následne zazmluvnením ubytovacích služieb so stravovaním a zazmluvnením dopravy. Výsledkom tohto článku je kalkulácia konečných cien zájazdov do vybranej destinácie so zameraním na slovenskú klientelu pre potreby akejkoľvek odchádzajúcej cestovnej kancelárie.