Výstavba nehnuteľnosti - Turóciová, Jana
V súčasnosti je výstavba nehnuteľnosti, určenej na predaj jednou z najrozšírenejších podnikateľských činností. S troškou zveličenia možno povedať, že rovnako je rozšírená aj chybovosť v účtovaní o transakciách, súvisiacich s výkonom výstavby nehnuteľnosti, určenej po jej dokončení na predaj, pričom v praxi ide zväčša o výstavbu bytových, alebo apartmánových domov, s možnosťou predaja už aj pred samotnou výstavbou. Zásady a metódy účtovania výstavby nehnuteľnosti, určenej na predaj, vyplývajúce zo zákona o účtovníctve a Postupov účtovania PÚ.