Daň z nehnuteľností - Ištóková, Iveta
Ak sa stanete vlastníkom, správcom, nájomcom, alebo užívateľom nehnuteľnosti, alebo dôjde k zmene druhu, alebo výmery pozemku, účelu využitia stavby, bytu, alebo nebytového priestoru, alebo vám zanikne vlastníctvo, správa, nájom, alebo užívanie nehnuteľnosti, ste povinný podať čiastkové priznanie k dani z nehnuteľností. Ak niekto v roku 2023 užíval nehnuteľnosť a nie je možné identifikovať vlastníka, najomcu, alebo správcu nehnuteľnosti, tak potom na zdaňovacie obdobie roku 2024 bude tiež daňovníkom dane z nehnuteľností, ako užívateľ.