Daň z nehnuteľnosti za rok 2023 - Ivanáková, Daniela
Daň z nehnuteľností je miestnou daňou, ktorú ukladá mesto alebo obec. Povinnosť podať daňové priznanie k dani z nehnuteľností musí byť splnená najneskôr do konca januára 2024. Príslušnosť sa stanovuje podľa miesta, kde sa nehnuteľnosť nachádza. Obec si určí vo svojom všeobecne záväznom nariadení všetky podrobnosti o výške dane, tiež o znížení alebo oslobodení od dane, ako aj o možnosti podať daňové priznanie elektronicky. Na koho sa povinnosť podania priznania k dani z nehnuteľnosti vzťahuje?