Elektronické doručovanie podaní vo verejnej správe - Hrtánek, Ladislav
V priebehu daňového alebo správneho konania je potrebné vykonať zo strany účastníkov konaní procesné úkony, pričom právna úprava to pripúšťa urobiť aj elektronickou formou. Pre právnu relevanciu takýchto právnych úkonov účastníkov konania je však nevyhnutné, aby tieto spĺňali právnym poriadkom ustanovené, obligatórne predpoklady. Významným elementom právnej autentifikácie podaní je zaručený elektronický podpis. Pokiaľ podanie nemá zaručený elektronický podpis, je ho potrebné následne doplniť právne súladnou formou. Predmetom tohto článku bude elektronické doručovanie podaní správcom dane a správnym orgánom.