Registrácia občianskych združení - Kašiar, Ján
Občianske združenia sú v Slovenskej republike veľmi rozšírené. Ide o najbežnejšiu formu neziskovej organizácie s jednoduchou štruktúrou. Neboli založené za účelom dosahovať zisk, ich činnosť je predovšetkým zameraná na uplatňovanie záujmov svojich členov. Vo svojej činnosti sa zameriavajú na verejno-prospešné aktivity, rozvoj regiónu, charitatívne účely, podporu vzdelania a športu, ochranu kultúrnych hodnôt, pomoc a podporu sociálne slabším alebo na ochranu životného prostredia.