Hungary’s Illiberal Border Politics and the Exploitation of Social, Spatial and Temporal Distinctions - Scott, James W
Skúmanie maďarských neliberálnych praktík sociálno-kultúrnej, priestorovej a časovej tvorby hraníc. Hranice ako ústredný prvok maďarského projektu „neliberálnej demokracie“. Vytváranie politického prostredia, ktoré marginalizuje alternatívne názory a zasahuje do organizácie občianskej spoločnosti a každodenného života. Diskusia o európskych dimenziách hraničnej politiky maďarského režimu v súvislosti s vyvolávaním liberálno-konzervatívnych rozdielov a požiadavkami Maďarska na väčšie národné uznanie ako obhajcu kresťanského dedičstva Európy. Potenciálny význam maďarskej neliberálnej politiky z hľadiska erózie sociálnej súdržnosti na národnej úrovni aj v rámci Európskej únie.