Reputation Management As a Part of Online Branding Infrastructure of Luxury Hotels on the Adriatic Coast - Pre and Post Covid-19 Perspective - Pollák, František, 1985-
Hľadanie optimálnych prístupov k budovaniu online infraštruktúry luxusných značiek je oblasťou, ktorá v časoch zrýchlenej digitalizácie naberá mimoriadne dynamický rozmer. Cieľom štúdie je preskúmať zmeny úrovne online reputácie vybraných luxusných hotelov na pobreží Jadranského mora a porovnať ich úroveň pred a po pandémii Covid-19. Výskumná vzorka je zúžená na 15 najlepších hotelov na pobreží Jadranského mora, vybraných podľa rebríčka prestížneho britského periodika. Na porovnanie používame referenčnú štúdiu z roku 2019, na ktorú nadväzujeme empirickou analýzou uskutočnenou rovnakým metodickým postupom. Konkrétne používame rozšírenú analýzu sentimentu v jej komplexnej forme TOR. Výsledky analýzy a následného porovnania naznačujú, že počas pandémie nedošlo k výraznej zmene úrovne online reputácie vybraných luxusných značiek. Všetky sledované čiastkové parametre vykazujú vysoký stupeň optimalizácie. Na základe zistení sa vypracujú strategické odporúčania pre oblasť cestovného ruchu, zároveň sa identifikujú kľúčoví reputátori, ktorých je potrebné pravidelne sledovať v procese online riadenia reputácie. Štúdia tak slúži ako poznatková báza pre prax, ako aj možný metodický základ pre ďalšie skúmanie vplyvu pandémie na infraštruktúru rozvoja značky v online prostredí.