E-Learning Technologies and Teaching Business English in a Blended Learning Environment - Shumeiko, Natalia, 1972-
Tento článok stručne popisuje LMS a odráža skúsenosti s výučbou obchodnej angličtiny (na úrovni C1 CEFR) pre študentov bakalárskeho štúdia na Ekonomickej univerzite v Bratislave. Systém riadenia učenia (LMS) pomáha učiteľovi pri poskytovaní a riadení vzdelávacích procesov. V súčasnosti LMS pomáhajú organizovať proces online vzdelávania a poskytujú informácie pre študentov v prostredí zmiešaného vzdelávania. LMS sú online platformy, kde učitelia zverejňujú materiály (materiály online kurzov: zvuk, video, animácia; materiály kurzu offline: dokumenty PDF) na výučbu obchodnej angličtiny na univerzitách. LMS umožňujú online komunikáciu (chat, fórum, e-mail) a vykonávanie testovania (autotest, kvíz, skúška).