Emergence, Development and Sustainability of Innovative Enterprises - Mišúnová Hudáková, Ivana, 1976-
Rast inovácií a udržateľnosť sú neodmysliteľne spojené s inovačnými procesmi v podnikoch. Aby sa podniky posunuli vpred, dôraz na strategickú udržateľnosť v takýchto podnikoch predstavuje podľa názoru autorov medzeru vo výskume, ktorú treba neustále hlbšie skúmať. V príspevku sa autori zamerajú na slovenské podniky, ktoré sú založené na vývoji nových produktov na Slovensku a ktoré sú zároveň súčasťou stagnujúceho inovačného prostredia. Pozornosť je venovaná vybraným aspektom ovplyvňujúcim inovácie v podnikoch, ktoré by podniky nemali vnímať ako záťaž, ale ako vnútornú potrebu ich ďalšieho rozvoja a ich dlhodobej udržateľnosti.