Tax News: Evidence from Google Searches and News Coverage - Kapounek, Svatopluk
Skúmame súvislostí medzi výnosmi akcií, trhovými rizikami, ziskovosťou a správaním. Pozornosť sa sústreďuje na konkrétne fiškálne akty v kontexte amerických akciových trhov. Behaviorálna pozornosť odkazuje na akcie, zdôrazňujúce dôležitosť informácií, ako je správanie pri výbere informácií. Pozitívne správy vnímajú investori silnejšie, ako negatívne správy, a to platí aj pre spravodajstvo. Našli sa aj dôkazy, že daňové novinky majú na spoločnosti, vyplácajúce dividendy iný vplyv, ako na spoločnosti, ktoré nevyplácajúcú dividendy.