Daňové a účtovné odpisy hmotného a nehmotného majetku v roku 2023 - Rabatinová, Marcela, 1977-
Odpisy predstavujú z daňového hľadiska spôsob postupného zahrnutia výdavkov na obstaranie hmotného a nehmotného majetku, ktoré nie sú uznané na daňové účely, do výdavkov na zabezpečenie zdaniteľných príjmov. Z účtovného hľadiska ide o peňažné vyjadrenie fyzického a morálneho opotrebenia majetku za určité časové obdobie. Prvá časť článku bola skôr úvod do problematiky, druhá obsahuje aj konkrétne praktické príklady.