Kaldor-Hicks Improvement and Justice: To the Discussion on Normative Economics - Máslo, Lukáš
Poukázanie na existenciu paradoxu nedobrovoľného zlepšovania a predloženie riešenia tohto paradoxu. Paradox nedobrovoľného zlepšenia sa objaví, keď subjekt, ktorý nedobrovoľne trpí nespravodlivosťou, sa touto zmenou má stále lepšie. Úžera a predaj/kúpa za nespravodlivú cenu. Autor argumentuje, že zmluva o úžere a predaji/kúpe za nespravodlivú cenu nepredstavujú prípady Paretovho zlepšenia, ale skôr prípady Kaldor-Hicksovho zlepšenia. Poukázanie na pozitívno–normatívnu dichotómiu, čo je umelo vytvorený rozdiel, ktorý má škrtať ekonómiu od jej materskej disciplíny, filozofie a ktorú morálni skeptici zvykli zbavovať postavenia vedy morálnej filozofie.