Public Expenditure and Economic Growth: Empirical Evidence for the EU - Delgado, Francisco J.
Vzťah medzi veľkosťou vlády a ekonomickým rastom je hlavnou úlohou v ekonomickej literatúre a tento príspevok je venovaný verejným výdavkom. Empirické skúmanie vzťahu medzi verejnými výdavkami a hospodárskym rastom v Európskej únii. Výsledky ukazujú negatívny a významný vplyv celkových verejných výdavkov na ekonomický rast. Zistenia umožňujú lepšie porozumieť účinkom verejných politík na rozvoj nad rámec lineárneho prístupu.