Middle Meningeal Artery Embolization versus Surgery in Patients with Chronic Subdural Hematoma—No More Fence Sitting? - Sila, Dalibor
Analyzovali sme mieru zlyhania liečby a komplikácie a pomocou binárneho modelu logistickej regresie sme identifikovali rizikové faktory zlyhania liečby. Výsledky: Zistili sme porovnateľnú mieru zlyhania liečby 23,1 % v skupine s chirurgickým zákrokom a 21,9 % v skupine s embolizáciou MMA. V skupine s embolizáciou MMA však 11 prípadov preukázalo zlyhanie liečby v dôsledku skorého neurologického zhoršenia s potrebou súbežnej operácie. Zistili sme tiež recidívu hematómu v 15,4 % prípadov v skupine s chirurgickým zákrokom a v 6,3 % prípadov v skupine s embolizáciou MMA.