Fínske parlamentné voľby - Chuguryan, Simona, 1977-
V apríli tohto roku (2023) sa v jednej zo severských krajín, vo Fínsku konali parlamentné voľby. Naplnili sa predpoklady predvolebných prieskumov a voľby vyhrala opozícia. Víťazom sa stala stredopravá konzervatívna Národná koaličná strana. Veľký posun zaznamenala aj nacionalistická Strana Fínov, ktorá skončila na druhom mieste. Aká je sila tohto hráča? Strana Fínov bude pravdepodobne aj súčasťou vládnej koalície. Možno takýto jej historický úspech považovať za predpoklad radikalizácie fínskej politickej scény?