Mapovanie zákazníckej cesty v podmienkach tradičného obchodu a online obchodu - Kopčáková, Janka, 1994-
Na dnešnom trhu sa očakávania zákazníkov vyvíjajú vo všetkých podnikoch, nezávisle od ich veľkosti. Zákazníci vyžadujú bezproblémový univerzálny prístup k zákazníckym službám, marketingu a predaju. Mapa cesty zákazníka je vizuálnym zobrazením fáz, ktorými zákazníci prechádzajú pri interakcii so spoločnosťou. Analýzou zákazníckej skúsenosti dochádza k vytýčeniu jednotlivých styčných bodov pred nákupom, počas nákupu a po nákupe, čo vedie k následnej implementácií styčných bodov do mapy ciest zákazníka. Cieľom príspevku je na základe mapovania cesty zákazníka poukázať na rozdiely v zákazníckej skúsenosti a styčných bodoch pri tradičnom nákupe v kamennej predajni a prostredníctvom online platformy. Správne zostavené mapa cesty zákazníka extrahuje užitočné informácie pre všetky úrovne riadenia v podniku