Assessment of the State of Digital Transformation in the Ukrainian Economy - Yehorova, Yuliia, 1978-
V súčasnej fáze globálneho rozvoja sa digitalizácia dotýka všetkých oblastí ekonomického a sociálneho života krajín a má priamy vplyv na ich konkurencieschopnosť. Článok poskytuje hodnotenie stavu digitálnej transformácie v ukrajinskej ekonomike z pohľadu sieťovej pripravenosti a inovácie. Ako základ pre informácie boli použité dva medzinárodné indexy: Network Readiness Index (NRI) a Global Innovation Index (GII). Výskumné metódy zahŕňali analýzu, syntézu, porovnávanie, indukciu a dedukciu. Na základe výsledkov práce sa určilo postavenie Ukrajiny vo svetových rebríčkoch pripravenosti a inovácie sietí, urobilo sa porovnanie s krajinami Európskej únie a hlavné problémové oblasti, ktorým treba venovať pozornosť pri znižovaní digitálnej priepasti medzi nimi boli identifikované.