Zima už nemusí byť kritická - Pišta, Ján
Vývoj cien elektriny a plynu už vykazuje určitú stabilizáciu. Ani silné udalosti, ako skutočný výpadok nórskych dodávok potrubného plynu do Európy, alebo hrozba austrálskeho štrajku a následný možný pokles austrálskych dodávok LNG do Ázie, už nedokážu vytlačiť ceny plynu, ani elektriny na viac, ako niekoľko mesačné maximá a už vôbec nie na minuloročné hodnoty.