Evropa i Česko masivně zestátňují - Adámková, Alena
Geopolitická situácia v Európe a v jej bezprostrednom okolí, ktorá vyvoláva obavy o našu energetickú bezpečnosť, vedie vlády prijať opatrenia, ktoré by boli ešte nedávno neakceptovateľné. Trendom je zoštátňovanie energetickej infraštruktúry.