Moderné trendy získavania dát v oblasti marketingu - Vavlič, Lukáš, 1992-
Čoraz častejšie rezonujú v spoločnostiach nástroje ako Artificial Intelligence, Machine Learning, Web Scraping, Voice Search, Google Analytics a iné. Zo štatistického pohľadu sa spomínané nástroje používajú nielen v sfére online obchodu, ale stretávame sa s nimi aj na realitnom trhu, cestovnom ruchu či iných odvetviach. Väčšina spomínaných moderných nástrojov využíva programovacie jazyky, pričom najviac používaným je Python. Artificial Intelligence a Machine Learning využívajú aj známe spoločnosti ako Netflix, Amazon alebo Spotify a samozrejme mnohé ďalšie. Využívanie moderných nástrojov na zber marketingových dát môže spoločnostiam zabezpečiť získanie väčšej konkurencieschopnosti na trhu.