Chudoba ako cieľ stratégie Európa 2020 z pohľadu Slovenska - Duľová Spišáková, Emília, 1983-
Problematika chudoby na Slovensku. Vývoj miery chudoby na Slovensku s dôrazom na príjmovú chudobu, nízku intenzitu práce a materiálnu depriváciu. Komparácia podielu osôb žijúcich na úrovni chudoby v členských krajinách Európskej únie a zhodnotenie dosiahnutia cieľa stratégie Európa 2020 v oblasti chudoby na úrovni EU27 a Slovenskej republiky. Vývoj stanovenej hranice chudoby z hľadiska príjmov a závažnej materiálnej deprivácie. Analýza a komparácia vývoja miery chudoby na Slovensku v porovnaní s členskými krajinami Európskej únie, poukázanie na príjmovú chudobu a materiálnu depriváciu a zhodnotenie dosiahnutia cieľa stratégie Európa 2020 tak na Slovensku, ako aj v Európskej únii.