Komparácia nakladania s komunálnym odpadom v Európskej únii, na Slovensku, v Košickom kraji a v okrese Michalovce - Stričík, Michal, 1969-
Zhodnotenie produkcie a stavu nakladania s komunálnym odpadom (KO) v Európskej únii, na Slovensku, v Košickom kraji a v okrese Michalovce. Poukázanie na vývoj v danej oblasti v sledovaných územných regiónoch v snahe dosiahnuť stanovené ciele Európskej únie a Organizácie Spojených národov uvedených v dokumente AGENDA 2030 pre trvalo udržateľný rozvoj. Slovenskej republike, ani Košickému samosprávnemu kraju, či okresu Michalovce sa nedarí v oblasti materiálového zhodnocovania KO a znižovania úrovne skládkovania, pred ktorou Slovensko varuje Európska únia. Kým v roku 2019 bola priemerná úroveň skládkovania KO v EU 24 %, Slovensko dosiahlo hodnotu cez 50 %, pričom okres Michalovce bol na úrovni 59 % a Košický samosprávny kraj na hodnote 35 %, čo súvisí predovšetkým s 29 % energetickým zhodnocovaním KO.