Corporate Social Responsibility and Application of Its Principles in Chosen Transnational Corporations Based in Slovakia and Its Impact on Their International Marketing Management - Pásztorová, Janka, 1960-
Za účelom zhodnotenia uplatňovania princípov CSR (resp. Corporate Social Responsibility) v medzinárodnom marketingovom manažmente zahraničných firiem pôsobiacich na Slovensku bol realizovaný prieskum formou rozhovoru formou pološtruktúrovaného rozhovoru s vybranými manažérov zahraničných spoločností pôsobiacich na Slovensku. Cieľom bolo zistiť ich názory na uplatňovanie princípov spoločenskej zodpovednosti v medzinárodných marketingových stratégiách ich spoločnosti a ako vnímajú súčasné slovenské podnikateľské prostredie v kontexte spoločensky zodpovedného podnikania (CSR). Tento pološtruktúrovaný rozhovor bol založený na štandardizovaných rámcových otázkach, ktoré boli priebežne dopĺňané otázkami a informáciami podľa situácie. Kvantifikovateľné údaje boli podrobené štatistickej analýze a prepis relevantných častí rozhovorov bol kvalitatívne vyhodnotený metódou obsahovej analýzy.