Craft Breweries Rising: Exploring the Evolution of the U.S. Brewery Industry - Rumanko, Boris, 1993-
Štúdia skúma historickú trajektóriu pivovarníckeho priemyslu v USA od 19. storočia do roku 2022, pričom analyzuje vzorce, dynamiku rastu a transformácie v rôznych kategóriách pivovarov. Údaje zo Zväzu pivovarov sú rozčlenené prostredníctvom grafov a tabuliek, ktoré odhaľujú trendy vo výrobe, počty pivovarov a otváranie/zatváranie. Zistenia poukazujú na vzostup remeselných pivovarov, dominanciu regionálnych pivovarov a výzvy, ktorým čelia minipivovary a výčapy. Odolnosť a prispôsobivosť tohto odvetvia voči meniacim sa preferenciám spotrebiteľov a vonkajším tlakom sú evidentné a vytvárajú pôdu pre dynamickú budúcnosť.