Pokrok v oblasti celoživotného vzdelávania počas platnosti stratégie Európa 2020 - Gontkovičová, Barbora, 1986-
Celoživotné vzdelávanie je dôležité pre konkurencieschopnosť a zamestnateľnosť jednotlivca, ale tiež posilňuje sociálne začlenenie, aktívne občianstvo a osobný rozvoj. Súčasne podporuje prosperujúcu ekonomiku tým, že vybavuje jednotlivcov schopnosťami prispievať k celkovému ekonomickému rozvoju, k zvyšovaniu produktivity a inováciám. Zvýšenie účasti ľudí na celoživotnom vzdelávaní na 15 % bolo jedným z cieľov stratégie Európa 2020. Analýza vývoja miery účasti na celoživotnom vzdelávaní počas platnosti stratégie Európa 2020 a zhodnotenie celkového progresu, ktorý sa podarilo dosiahnuť k roku 2020. Úspechy a výzvy, ktorým čelili členské štáty počas implementácie stratégie v sledovanej oblasti.