Aktuálne trendy na trhu práce v kontexte univerzitného vzdelávania v SR - Golej, Július
Univerzitné vzdelávanie je dôležitým faktorom, ktorý prispieva k hospodárskemu rastu a konkurencieschopnosti. Úspešná ekonomika je založená na kvalifikovanej pracovnej sile, ktorá má zručnosti a vedomosti potrebné na to, aby bola efektívna a inovatívna. Nastavenie ponuky vzdelávania by v každej úspešnej ekonomike malo reflektovať potreby zamestnávateľov a trhu práce. Práve znalosť trendov a potrieb pracovného trhu umožňuje efektívnejšie zavádzanie inovácií, teda zmien, ktoré budú reflektovať tieto požiadavky trhu. Príspevok poukazuje na aktuálne trendy na slovenskom trhu práce, analyzuje jeho aktuálne potreby a prináša odpovede, ako môže univerzitné vzdelávanie na Slovensku lepšie reagovať na potreby trhu práce.