Aplikácia inovatívnych prístupov vo vzdelávaní na univerzitnej úrovni - Grejtáková, Júlia
Digitalizácia spoločnosti, klimatické a spoločenské zmeny a potreba rešpektu a spolupráce fundamentálne menia spôsob, akým žijeme, pracujeme a komunikujeme. Osobitným významom je potreba prispôsobiť vzdelávací systém týmto hlbokým zmenám. Cieľom je dosiahnuť výrazný posun v používaní digitálnych technológií vo vzdelávaní na Slovensku. Vzdelávanie by malo byť schopné pripraviť budúce generácie na nové výzvy a požiadavky, ktoré prichádzajú s digitálnou érou a stále sa zvyšujúcou potrebou riešiť environmentálne a spoločenské problémy. Spolu s rešpektom a spoluprácou môže tento posun vo vzdelávaní prispieť k lepšej pripravenosti na budúcnosť.