Nezamestnanosť mladých v Európe po pandémii - Solej, Rastislav, 1997-
Ekonomika EÚ sa pomaly spamätáva z kríz, ktoré boli vyvolané externými faktormi - pandémiou koronavírusu a vojnou na Ukrajine. Tieto výkyvy v hospodárstve zasiahli aj pracovný trh najmä vo špecifických odvetviach. Ohrození boli predovšetkým zamestnanci v službách a obchode. V článku autori analyzujú dosah vyššie spomínaných kríz na nezamestnanosť mladých ľudí do 25 rokov naprieč celou Európou.