The Local Allocation of EU Funds in Slovakia: Determinants of Success in Project Submissions in 2014-2020 - Výrostová, Eva
Cieľom príspevku je identifikovať determinanty úspešnosti predkladaných projektov na financovanie z európskych štrukturálnych a investičných fondov (EŠIF) pre obce na Slovensku v programovom období 2014-2020. Regresory použité vo vytvorenom ekonometrickom modeli zahŕňajú proxy pre skúsenosti s písaním projektov, demografiu obce a finančné ukazovatele. V modeli využívame aj ďalšie charakteristiky: podiel projektov, ktoré boli predložené starostkami obcí a podiel projektov schválených pre obec, ktorej starostu v predchádzajúcich voľbách podporili parlamentné strany podieľajúce sa na vláde v rokoch 2014 až 2020