Using Textual Analysis in Bankruptcy Prediction: Evidence from Indian Firms under IBC - Gupta, Vandana
Prvá časť analýzy identifikuje negatívne slová z publikovaných správ a porovnáva ich s negatívnymi slovami zo slovníka Loughran-McDonald. Potom sa vykoná tematická analýza na identifikáciu kľúčových tém zo správ MDA a významné témy sa validujú s ich zodpovedajúcimi finančnými pomermi v treťom kroku pomocou panelovej logistickej regresie. Výsledky slovnej analýzy ukazujú, že IBC firmy majú výrazne vyšší negatívny tón (2,21 percenta) v porovnaní s 1,30 percentami solventných firiem. Výsledky tematickej analýzy ukazujú, že zvládnuteľnosť, aktivita a výkonnosť sú významnými témami na predpovedanie finančných problémov. Finančné premenné, ako je vlastnícky vzorec, prisľúbené akcie predkladateľov, návratnosť vloženého kapitálu, využitie aktív sú niektoré z pomerov synchronizovaných s kľúčovými témami. Štúdia odporúča, aby veritelia a iné zainteresované strany nahliadli za finančné výkazy, ktoré môžu byť „oknom“ firiem, na kvalitatívne zverejnenia vo výročných správach, ktoré môžu varovať pred blížiacimi sa finančnými problémami.