Position of Women in the Ukrainian Armed Forces - Baleha, Andrianna, 1990-
Postavenie žien v bezpečnostnom sektore Ukrajiny z kvalitatívneho a kvantitatívneho hľadiska. Priebeh tejto transformácie sa skúma z historického hľadiska od vzniku Organizácie ukrajinských nacionalistov v roku 1929 počas 2. svetovej vojny, až po inváziu do Ruskej federácie v roku 2014 a vojnový útok v roku 2022. V ukrajinských ozbrojených silách prebieha proces feminizácie, ktorý zvyšuje kvalitu danej štátnej štruktúry a zabezpečuje rovnaké práva a príležitosti bez ohľadu na pohlavie.