Udržateľný robotický nudging so zreteľom na slovensky hovoriacich robotických poradcov - Laššu, Cyril, 1982-
Prehľad základných princípov finančných robotických poradcov a analýza vplyvu udržateľného robotického predvoleného poštuchnutia - ang. nudge. Predvolená možnosť môže ovplyvniť investorov, ktorí majú tendenciu držať sa odporúčanej možnosti, pretože jej zmena by si vyžiadala dodatočné náklady. Takáto predvolená možnosť môže tiež ovplyvniť vnímanie finančného rizika. Článok obsahuje aj výsledky výskumu, či a ako traja momentálne dostupní robo-poradcovia v slovenčine - Finax, Fondee a Portu - pošťuchujú svojich používateľov k udržateľným investíciám.