Dramatický vývoj príjmov v sektore podnikov: problém reálnej ekonomiky, problém štatistiky, či oboch? - Morvay, Karol, 1973-
Pri vyhodnocovaní dlhodobejších tendencií vývoja príjmov v sektoroch ekonomiky autori natrafili na niektoré údaje, ktoré pôsobia až neuveriteľne. Príjmy sektora nefinančných korporácií (podniky okrem bánk, poisťovní a ďalších finančných sprostredkovateľov) v SR výrazne poklesli v porovnaní s ich úrovňou pred desaťročím. Pritom v iných krajinách strednej a východnej Európy takéto príjmy masívne rástli. Ak by to mala byť realita, tak potom je situácia v SR unikátny jav a veľmi vážny problém.