Gender Pay Gap: hľadanie rovnosti v odmeňovaní - Pauchlyová, Margaréta, 1998-
Jednou z významných tém posledných dekád je zmierňovanie rodových nerovností na trhu práce, či už nerovností v príležitostiach, alebo v mzdovom ohodnotení. Aktuálny pohľad na tento problém s poukázaním na prelomový výskum Claudie Goldinovej, nositeľky Nobelovej ceny za ekonómiu za rok 2023. Jej výskum odhaľuje tajomstvá nerovnosti v odmeňovaní a predstavuje koncept penalizácie časovej flexibility. Prináša nové momenty do diskusie o výzvach dosiahnutia rodovej rovnosti v odmeňovaní.