Blíží se konec cookies v ČR? - Beneš, Jiří
Česká republika je zrejme posledným členským štátom EÚ, v ktorom je možné využívať cookies bez súhlasu užívateľa. To sa však nadobudnutím účinnosti nedávno prijatej novely zákona o elektronickej komunikácii čoskoro zmení. Počnúc januárom 2022 bude totiž k využitiu cookies a obdobných prostriedkov (až na výnimky) nevyhnutné získať aktívny súhlas užívateľa, a to v kvalite podľa nariadenia GDPR.