Whistleblowing se blíží. Na co se připravit? - Nulíček, Michal
ČR má len do konca roka 2021 čas na prijatie zákona o ochrane oznamovateľov podľa smernice EÚ o ochrane osôb, ktoré oznamujú porušenie práva EÚ. Pritom už teraz je zrejmé, že tento termín nebude dodržaný. Zákon o ochrane oznamovateľov ale nepochybne bude prioritou novej Poslaneckej snemovne. Neočakávame, že by sa konečná podoba zákona výrazne odlišovala od vládneho návrhu, ktorý bol prejednávaný doteraz.