On an Edge Detector Based on Ordinal Sums of Conjunctive and Disjunctive Aggregation Functions - Munar, Marc
Agregačné funkcie boli v poslednom desaťročí použité v niekoľkých okrajových detektoroch s pozoruhodným úspechom. Nedávno bola zavedená nová rodina agregačných funkcií definovaných ako poradové súčty konjunktívnych a disjunktívnych agregačných funkcií s dobrými výsledkami v klasifikačných problémoch. Kvôli tomuto výkonu sa v tomto článku táto rodina zvažuje v agregačnom kroku algoritmu detekcie hrán založenom na uninormách. Tento nový detektor hrán sa porovnáva s inými klasickými detektormi hrán, pričom sa dospelo k záveru, že táto trieda radových súčtov je uskutočniteľnou skupinou, ktorá sa má použiť na detekciu hrán.