Ecological-economic Efficiency Analysis of EU Pulp and Paper Manufacturers Participating in the EU ETS - Šindlerová, Markéta
Spoločnosti na výrobu papiera v rámci EÚ ETS sa musia vysporiadať s obmedzeným počtom emisných kvót, aby dosiahli klimatickú neutralitu v EÚ do roku 2050. Hodnotenie výkonnosti výrobcov z EÚ z hľadiska efektívnosti. Výsledky ukazujú, že len dve spoločnosti sa správajú efektívne a zvyšok by mal zlepšiť svoju výkonnosť.